Változó szemlélettel a Bakonyalján

Változó szemlélettel a Bakonyalján

Változó szemlélettel a Bakonyalján

Bakonyszentlászló Önkormányzata az Európai Unió és a Európai  Regionális Fejlesztési alap társfinanszírozásával három és fél millió forint támogatást nyert, a fenntartható fejlődés, a fogyasztói társadalom veszélyeinek megismertetésére, a változás szükségességének tudatosítására, a háztartások energiatakarékosságának népszerűsítésére az általános iskolások körében.

A projekt keretében sor került ismeretterjesztő filmek vetítésére, előadásokra, melyekből megismerhették a tanulók az emberiség környezetre gyakorolt hatásának történetét, a környezetvédelem fontosságát, valamint nagyon sok takarékoskodási lehetőséget.

Foglalkozások keretében dolgozták fel a tanultakat, s az ügyes kezek és az eredeti gondolkodás eredményeként új életet és értelmet adtak a háztartási hulladékoknak.

Megkóstolták a bio-élelmiszereket is, melyek ízvilága még szokatlannak tűnt számukra.

A projekt befejezéseként fotó-pályázatot hirdettek, melyen a takarékoskodási lehetőségek bemutatása mellett megcsillant néhány tanuló művészi talentuma is.

A környezetvédelem a Szent László Általános Iskola mindennapjainak szerves része. Évek óta részt vesznek az intézmény diákjai a szemétszedési akcióban, az Ültess fát Alapítvány rendezvényein, gyűjtenek papírt, elektromos hulladékot.

Az üveg, mint újrahasznosítható és esztétikus anyag népszerűsítéséért kiállítást rendeztek régi üvegekből és üvegtárgyakból, melyek többségét a tanulók kutatták fel.

A legaktívabbak jutalomkirándulás keretében eljutottak Bakonybélbe, ahol a most megnyílt Pannon Csillagdában filmet néztek Oázis az űrben címmel, majd megtekintették a község kulturális- és természeti értékeit.

A pályázat eredményeként önálló intézményi honlap kerül kialakításra.

A változó szemlélet a legifjabb korosztály tagjai között már jelen van, tanulhatnak tőlük a korban és az energiafelhasználásban előttük járók.