Témanap a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban

December 3-án, kedden ismét ellátogattunk a Mobilisbe. Mivel tavaly nagyon jól éreztük magunkat már nagyon vártuk ezt a napot.

Először a kísérleti bemutató terembe mentünk. Itt nagyon egyszerű eszközök segítségével kaptunk ízelítőt a különböző járművek működési elvéről. Fakanálból- helikopter; zacskóból – hőlégballon; flakonból – belsőégésű motor stb. Érdekes kísérleteket végeztünk egy kerékkel.

A kísérleti bemutató után három csoportot alakítottunk. Mivel témánk a közlekedés volt, a csoportok a Metró, Trolibusz és Villamos nevet kapták.

Elkezdődött a verseny.

I. Feladat: Akadályverseny volt. Térképet kaptunk, s ennek segítségével kellett eligazodni a kiállító központban. Különböző játékokat, modelleket kellett megkeresni, s előírt feladatokat megoldani.

II. Feladat: Ismerkedtünk a jövő intelligens vasútállomásával. Jókat nevettünk, amikor nem engedett be vagy ki bennünket a kapu. Később rájöttünk, nem mindegy, hogy utas kártyát, vagy kísérő kártyát kaptunk.

III. Feladat: Közlekedési ismeretekből a Kisalföld volántól Laska Péter bácsi tartott előadást Többek között bemutatta nekünk Dr. Ki De Be Nem vietnámi gyermekorvost.(A közlekedés fogalma: Ajtón, kapun ki, másikon még be nem!)

IV. Feladat: Egy nagyon jó játék volt az udvaron. Ördögszekér. Aki egy kicsit is bátor volt beszállt. Az űrhajósokat is hasonló szerkezetben teszik próbára. Talán ez volt a nap legemlékezetesebb játéka.

V. Feladat: KVÍZ: A témanap alatt megszerzett ismeretek segítségével kellett kitölteni a tesztet.

Az akadályversenyen és a kvíz megoldásával szerzett pontok alapján a METRÓ csapat nyerte a versenyt.

Sokat tanultunk és most is nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük szépen mindenkinek a lehetőséget, hogy ennek az élménynek a részesei lehettünk.

Mátyus Viktória; Fribiczer Nóra; Jónás Anita 8. osztályosok