Nyári napközis foglalkozások a szentlászlói iskolában

Nyári napközis foglakozások a szentlászlói iskolában

Az idén hetedik alkalommal szervezte meg a Szent László Általános Iskola a tanítási év lezárását követően tanulói számára a nyári napközit, melyen közel hatvanan vettek részt.

Az alsós korosztály tagjai ellátogattak a Bakonyerdő kevésbé ismert helyeire, pl. a Likaskőhöz és a Pápalátókőhöz, ahol személyese tapasztalhatták, hogy onnan tényleg látni lehet Pápa városát. Egy napot töltöttek Vinyében a Cuha-völgyben, ahol a természet megunhatatlan szórakozási lehetőségeket nyújt. Cseszneken – egy szülő felajánlásának köszönhetően – kézműves foglalkozás, játék és lovaskocsizás várta a kisdiákokat. Nem maradhatott ki a már klasszikusnak számító pincesori program sem, melyen a játéké, a közös palacsintasütésé volt a főszerep.

A felsősök erdei gyalogos- és kerékpáros túrán bizonyíthatták a rekkenő hőségben, hogy példás állóképességgel rendelkeznek. Pihentetésül vetélkedők, kézműves- és sportfoglalkozások színesítették a programot.

A két csoport több közös programon is részt vett. Ilyen volt az Ördögárokban tett túra, a kisbéri makett park megtekintése, a bakonynánai Római fürdőnél tett kirándulás. A győri látogatáson ismét kettévált a két csoport útja. Amíg a „kicsik” az Ugriparkban szórakoztak, addig a „nagyok” a Mobilis bemutatótermében gyűjtöttek játékosan hasznos ismereteket.

A kéthetes programsort egy értékelő-, projektzáró nap zárta le, melyen a programok felidézése és megörökítése mellett – a mai világban szokatlan módon – a tanítványok szájából a köszönet szavai is megfogalmazódtak.

 

Baloghné Kovács Mária és Lehner Ottómé munkaközösség-vezetők

 

Galéria