Nyári napközi 2013

Nyári napközi 2013

Nyári napközis foglakozások a szentlászlói iskolában

Az idén nyolcadik alkalommal szervezte meg a Szent László Általános Iskola, a tanítási év lezárását követően, tanulói számára a nyári napközit, melyen közel hatvanan vettek részt.

Az alsós korosztály tagjai ismét ellátogattak a környék nevezetességének számító Likaskő „minibarlanghoz”, amelyet az előző évben ismertek, s kedveltek meg a kisdiákok. Most a Cuha-patak volt a legnépszerűbb. A nagy hőségben hűsítő érzés volt mezítlábasan átkelni rajta, pancsolni a habjai között.

A felsősök gyalogos- és kerékpártúrán vettek részt, újból felfedezve közvetlen környezetünk rendkívüli természeti adottságok szépségét.

A két csoport több alkalommal is ellátogatott Győrbe. Közös programjuk volt az állatkerti séta, valamint az úszásoktatáson való részvétel. S amíg a kisebbek az Ugriparkban vezették le fölös energiájukat, addig a nagyok a Mobilisben elsősorban agytekervényeiket erősítették.

Pihentetésül vetélkedők, kézműves- és sportfoglalkozások színesítették a programot.

A kéthetes programsor legnagyobb értéke a tanítványok és a szülők részéről megfogalmazott köszönet szavai voltak, melyek igazolták a József Attila-i elv gyakorlati megvalósulását: „jó szóval oktasd, játszani is engedd / szép, komoly fiadat!”

 

Baloghné Kovács Mária és Lehner Ottómé munkaközösség-vezetők