Emlékdiplomás pedagógusok köszöntése

Bakonyszentlászló Önkormányzata, az óvodai és az iskolai Szülők Közössége rendhagyó pedagógusnapot tartott az emlékdiplomával kitüntetett nyugdíjasok tiszteletére. Meghívást kapott az aktív dolgozókon túl mindenki, akinek kötődése volt e két intézményhez. Dr. Hoffmann Rózsa országgyűlési képviselő is megtisztelte részvételével az ünnepséget.

Az iskola tanulóinak műsora után Molnárné Szücs Bernadett jegyző köszöntötte a pedagógusokat, majd Sebestyén Vince polgármester az ünnepelteket méltatta. Az emlékdiplomák dr. Hoffmann Rózsa nyújtotta át Peidl Alajosnénak, Mészáros Magdolnának, Fódi Vilmosnénak, Kiss Zoltánnénak és Németh Istvánnénak.

Fodor Miklós iskolaigazgató beszédében Korzenszky Richárd tihanyi perjelt idézte: „Van-e szükség ma Magyarországon pedagógusra? Világos, hogy van. Talán jobban, mint valaha. Mert a mai magyar társadalmat nem a gazdaságpolitika fogja megváltoztatni. Hanem az emberi minőség. Kell, hogy legyen kihez mennünk. Kell, hogy legyenek igazodási pontok… Szükség van a pedagógusokra, jobban, mint valaha. S mire van szükségük a pedagógusoknak? Megbecsülésre. S nem utolsó sorban bizalomra.”