Szent László Nap 2016

Szent László Nap 2016

Idén tavasszal április 12-én (kedden) tartottuk a Szent László Napot. Az alsós munkaközösségnek ez a (hagyományosan) legnagyobb megmozdulása immár közel tíz éves múltra tekint vissza.

A korábbi évek tapasztalataiból kiindulva néhány változtatást hajtottunk végre. Most egy napra szerveztük a programokat, a mesemondó verseny helyett pedig mesevetélkedőt állítottunk össze. Szerettük volna, hogy minél több gyerekünk kapcsolódhasson be ezekbe a programokba, ezért mindhárom csapatversenyhez két-két csapatot állítottunk ki.

A környezetismeret csapatversenyben Bakonyszentkirály, Pannonhalma és Ravazd csapataival mérhették össze tudásukat első, második, harmadik, és negyedik osztályos tanulóink elméleti és gyakorlati feladatokban is. A verseny mottója „A Földünkön a négy fő elem a tűz, a víz, a levegő és a föld.” volt. Mivel iskolánk idén Öko iskola lett, a feladatok egy része ehhez kapcsolódott, más része pedig a Föld napjához. Legnagyobb sikert a gyógynövények felismerése aratta.

A mesevetélkedőn a bakonyszentkirályi és a ravazdi iskola harmadik, negyedik osztályos tanulóit fogadtuk a könyvtárban. A feladatok általában ismert mesékre vonatkoztak, az Öko iskolai eszme jegyében állatos mesék is szerepeltek. Legnagyobb sikert a bábkészítés, kitalált mese dramatizálása aratta.

A testnevelés csapatverseny hagyományosan sorverseny szerűen zajlott iskolánk tornatermében osztályonként egy fiú és egy lány részvételével. Érdekes, játékos formában a foglalkozások köré épültek a feladatok. Utánoztuk a mosó nőket, a kéményseprőket, a diószedőket, a pincéreket, a tűzoltókat és a pékeket. Az öt csapat között üdvözölhettük Lázi, Bakonyszentkirály és Ravazd csapatát.

E három csapatverseny 76 tanulót mozgatott meg.

A kézműves versenyre Láziból, Veszprémvarsányból és helyből érkeztek szebbnél szebb pályaművek, elsőtől negyedik osztályig összesen 28 darab. A pályázat témája: Devecseri Gábor Állatkerti Útmutató című verse volt. Az értékelés korosztályonként történt, ennek keretében 10 helyezést, különdíjat adott ki a zsűri. A munkadarabokból készült kiállítást a csapatversenyek után tekinthették meg vendégeink és iskolánk tanulói.