Összefogással az iskoláért

AIKÜ_negyzetes

Az iskola közös ügyünk országos projekthez kapcsolódóan intézményünk megmozdulás sorozatot szervezett a függőségek megelőzésére. Programunk neve: „Attól függ…” Célunk, minél több együttműködő szervezet, minél több felnőtt s gyermek bevonása a felvilágosító munkába, közösen végzett tevékenységek során. Elsősorban a helyi civil szervezeteket próbáltuk bevonni a partnerségbe, és rajtuk keresztül szándékoztuk megvalósítani a hálózatosodást.

Együttműködésre kértük fel a Szülők Közösségét, a Polgárőrséget, az Ültess fát Alapítványt. Bakonyszentlászló Önkormányzata is támogatta vállalásunkat. Partneriskolánk a Tápi József Attila Általános Iskola volt, melynek diákjaival és pedagógusaival párhuzamosan szerveztük programjainkat a függőségek megelőzése témakörben.

Programjaink a teljesség igénye nélkül: Építő jellegű megbeszélések a civil támogatókkal, játékos foglalkozások, sport, sport és sport… Ugrókötél, zumba, asztalitenisz, sakk és foci, foci, foci… Kreatív foglalkozást tartottunk a függőségekről szóló interaktív bemutatót követően, melynek alkotásai az iskola folyosóját díszítik. Műsorokkal szerepeltünk az Ültess fát a jövőért! rendezvényen, ahol aktív résztvevői és szervezői voltunk a programfolyamnak. Tanulóink az elsők között vették birtokukba a Vinyén átadott kalandparkot, kipróbálták ügyességüket, kitartásukat.

Vendégségbe hívtuk a környék kisiskolásait egy sorversenyen való megmérettetésre.

A Föld napján jelképes öleléssel féltettük iskolánkat. Az élőlánc bizonyította, hogy szeretetünk védelmezi hagyományainkat.

No cigi – flash mob – élőképpel csatlakoztunk a dohányzás elleni kampányhoz