Megkóstolhatom?

Hosszú évek óta hagyomány iskolánkban, hogy tavasszal egy napot szentelünk a pályaválasztás megalapozásának. Ez is olyan dolgok közé tartozik, amit „Nem lehet elég korán kezdeni…”

Így felkerekedtünk az alsósokkal, és április 13 –án – a tulajdonossal és a magyar vezetővel való egyeztetés után – meglátogattuk Gicen a  Gici Tej Management Kft-t. (A környéken gici Sajtüzemként volt ismert hosszú ideig!) Jelenleg a külföldi tulajdonú kis családi vállalkozásban 19 főt foglalkoztatnak.

A létszámunkból adódóan nem volt egyszerű az odajutás, de mint már annyiszor a Polgármester Úr segített ki bennünket, és bocsátotta rendelkezésünkre az önkormányzat buszát is – köszönjük!

Ha még nem hallottak a termékeikről, annak egyszerű az oka: csak és kizárólag külföldön forgalmazzák az itt gyártott különleges sajtféléket és joghurtokat, tudtuk meg Borárosné Németh Andrea élelmiszeripari mérnöktől. Az Ő kedves és hozzáértő segítségével ismerkedtünk meg a gyártási folyamattal. A receptek titkosak, a tulajdonos hozta a hazájából. Magát a gyártási részleget természetesen a szigorú higiéniás előírások miatt nem láthattuk közvetlenül, de a végtermékeket igen. Azok sokfélesége nagyon tetszett a csoportnak, sőt a 8 kg körüli sajttömbök talán még tiszteletet is váltottak ki.

Mikor az „idegenvezetőnk megkérdezte, hogy kinek van kérdése, nos akkor hangzott el a címben feltett kérdés: megkóstolhatjuk? A gyerekek legnagyobb örömére a válasz: igen -volt. Az üzemben pedig többen szeretnének majd dolgozni felnőttként! – mondták a gyerekek.

Azt gondoljuk, hogy ez az igen arra is vonatkozott, hogy érdemes ilyen korán kezdeni a pályaorientációt, fontosak ezek a napok.

 

 

2022.05.12.                                                                                                      Molnár Zoltánné

alsós munkaközösség- vezető