Ki Mit Tud?

A 2013. november 22-i kultúrműsor forgatókönyve

Levezette: van den Hövel Lara és Fribiczer Nóra.

Első műsorszámként hallgassuk meg iskolánk rézfúvósait: Német Olivért, Müller Martint, Makk Dávidot és Kecskés Lászlót. Felkészítő tanáruk: Hauszknecht Csaba.

Iskolánk első osztályosai versekkel és mesékkel is készültek e napra. Verset mondanak Frankó Ferenc, Waros Boglárka, Pázler Gréta, Körmendi Balázs, Saller-Molnár Mária, Polgár Zsófia, Pölöskei Viktória, Csipszer Rebeka és Sipos Levente. Ne feledjük, hogy ők még csak harmadik hónapja ülnek az iskolapadban. Első egyéni szereplésük megérdemli a biztatást! A versek után Kacsatáncot látunk tőlük. Fogadják őket nagy-nagy szeretettel!

A második és harmadik osztályos zenét tanuló diákjai következnek egy kis általuk gitáron kísért dallal: Koller Veronika, Klauz Evelin, Németh Nóra, Sajner Vivien, Koller Hajnalka, Major Gergely, Kovács Réka, Kmetti Erik, Wagner Lőrinc, Markovics Kitti és Bauer Natália.

A második osztályból Kovács Réka örmény népmesét mesél el. Címe: Addig nyújtózkodjál, amíg a takaród ér.

Koczner Veronika Kányádi Sándor versét mondja el, melynek címe: Kicsi faluból való vers.

Németh Nóra Kányádi Sándor: Margaréta című versét adja elő.

Népi gyermekjátékokat játszanak a második osztályosok:

Cziszer Franciska, Koczner Veronika, Kovács Réka, Koller Hajnalka, Ferusz Tíra, Markovics Kitti, Németh Nóra, Bauer Natália, Ferenczi Petra, Kovács Gábor, Molnár Kristóf, Koczner Dominik, Ogur Ilker és Tarczali Levente.

A 3. osztály produkciója következik. Először hallgassák meg Kmetti Erik és Sajner Vivien szavalatát, majd Major Gergely egy vidám prózai szöveget ad elő.

Végül a 3. osztály cirkuszi előadását láthatják, melyben az osztály minden tagja szerepel.

  • Major Gergely, a porondmester

  • Kmetti Erik, a bohóc

  • Eszlinger Mátyás, a késdobáló

  • Klauz Evelin, Kiss Rafael és Németh Nóra a bűvészek

  • Horváth Dániel, Hebling Barbara és Nyári Olivér a zsonglőrök

  • Németh Dániel és Szekendi Imre az erőművészek

  • Felhoffer Bálint, a kígyóbűvölő

  • és Sajner Vivien, Birbauer Boglárka, Koller Veronika és Mórocz Mercédesz a hastáncosok.

A negyedik osztályosok nagyon változatos műsorral készültek. Zenélnek, énekelnek, verselnek, mesélnek, sőt még rappelnek is.

Albrecht Viktória és Albrecht Nikoletta két dalt ad elő, „Énekeljünk, énekeljünk…” és „Nincs széna, nincs szalma”. Fogadják őket szeretettel!

Most Zagyva Larinától halljuk Lázár Ervin meséjét „A lyukas zokni” címmel.

Ress Kamilla furulyán adja elő a „Magyar tánc” című darabot.

Cserháti Brigittától halljuk Osváth Erzsébet: Bálint iskolás lesz című versét.

Zenés műsorszámok következnek: Benis Imola rap-elni fog nekünk. Biztassák őt tapssal!

Hutvágner Gergely igazi klasszikussal készült számunkra. Egy igazi rock and roll gyöngyszemet ad elő nekünk: „Csavard fel a szőnyeget”. Közreműködik: Fok Barnabás, Szauber Martin, Markovics Noémi, Strohéber Szintia.

Müller Martin trombitán játszik. Hallgassuk szeretettel.

Az ötödik osztály két jelenettel is készült. Az egyik igazán idevaló, ami a helyszínét illeti, bár a mi iskolánkban nem sok tanár úr van. „Tanár úr, kérem”. Előadják Gulyás Arnold, Müller Martin és Molnár Csenge.

A természetből már eltűntek a virágok, mi most mégis sokat fogunk látni belőlük. Sőt azt is megtudhatjuk, hogy ők is tudnak veszekedni. Melyikük olyan kék, mint egy kislány szeme? Ti el tudjátok dönteni? Ügyesek legyetek! Még mindig az ötödik osztály szerepel:

Gulyás Arnold, Molnár Csenge, Müller Martin, Vesztergom Szonja, Miklós Mirtill, Pekker Boglárka, Zsolnai Elizabet, Markovics Dominika. „Vendégművészek”: Szikora Laura és Fok Vanda.

A hatodik osztályba szintén nagyon színes egyéniségek járnak. Mindig szívesen szerepelnek és igazi színészek vesztek el bennük. Lányok és fiúk is készültek humoros jelenettel. Hoffmann Noémi és Horváth Dominika a két pletykás parasztasszony szerepében remekel. Van den Hövel Sven és Mátyus Levente, a két koma ismerkedik a modern technika vívmányával, a laptoppal. A nevetés most is kötelező!

Békefi Antal, aki egész életét a néphagyományok gyűjtésének szentelte, eljutott Bakonyszentlászlóra is. A most elhangzó mesét 1953-ban jegyezte le. Schaller József 84 éves Amerikát is megjárt parasztember mesélte neki, akiről Békefi feljegyezte, hogy élénk fantáziájú, jó mesemondó. A mesét Pázler Martina 6. osztályos tanuló mondja el.

Ez a vers akkor született, amikor a felnőttek rádöbbentek arra, hogy a televízió szinte teljesen magába szippantotta a gyerekeket. A szülők tanácstalanok voltak, mit is csináljanak elvarázsolt csemetéikkel. A vers nekik próbál segítséget nyújtani Hoffmann Noémi 6. osztályos tanuló előadásában.

Érdekes produkció következik. Dalolni fognak az énekkar tagjai. Biztosan ismerősek lesznek a dalok, de nem énekórán tanultátok őket! Figyeljetek csak!

Siffel Henriett, van den Hövel Lara, Horváth Dominika, Somogyi Tünde, Molnár Csenge, Steigler Viktória, Czizer Bianka, Pázler Martina, Tribl Bianka, Stoffer Diána, Mátyus Viktória, Jónás Anita, Hutvágner Imola, MátyusLevente, Miklós Mirtill, Markovics Dominika, Hoffmann Noémi, Csonnó Melinda, Ihász Nikol.

Volt már vers, mese, nóta, kacagás,

– most jöhet egy kis vidám dalolás.

Ének, tánc és trombita, elmarad a zongora.

Megszólalnak a gitárok, jó szórakozást kívánok.

Siffel Henriett, Csonnó Melinda, Stoffer Diána, Fribiczer Nóra, Jónás Anita, Steigler Viktória, Mátyus Viktória, van den Hövel Lara, Török Klaudia, Hutvágner Imola, Ihász Nikol, Rotaridesz Gábor, Makk Dávid, SallerJános, Kiss Zsolt, Fribiczer Bence, Sári Patrik, Kucsera Bálint, Steigler Bence, Németh Olivér, Pekker Dominik, Pölöskei Richárd.

Fodor Miklós igazgató: Köszönet mindenkinek, aki aktívan részt vállalt e hosszúra nyúlt délután megvalósításában. Köszönet a felkészítőknek, a segítőknek. A szereplőknek pedig dicséret. A szereplés nehéz és hálátlan feladat. Kis és nagyobb tanítványaink most ízelítőt kaptak abból, hogy mennyi munka, gyakorlás és bátorság kell ahhoz, hogy kiálljunk mások elé. Kívánom, legyen mindig erejük, kitartásuk, merészségük és kellő alázatuk, ha bármikor színpadra szólítja őket az élet!

Köszönet a Szülők Közösségének, mely célul tűzte ki, hogy egy udvari pavilont állít fel, melyben szabadtéri foglalkozásokat lehet tartani. Ez a rendezvény is ennek megvalósítását szolgálta.

Végül, de nem utolsó sorban, dicséret illeti a felkészítőket: Baloghné Kovács Máriát, Müller Gáborné Labancz Mónikát, Molnár Zoltánnét, Major Lászlónét, Némethné Hutvágner Erzsébetet, Major Erzsébetet, Kozma Tibornét, Fodorné Balázs Katalint, Gerecs Andreát, Kozma Ilonát, Benkéné Mejlinger Ildikót, Lehner Ottónét, Eszlingerné Derhán Gabriellát.

Köszönet a szervezésért Zimmermann-né Ruisz Edit igazgatóhelyettesnek, s a lebonyolítás segítéséért Horváth Zsoltnak.