Egészségünkre!

Egészségünkre!

Egészségünkre! Élj egészségesen! Minden nap, hogy mindennapi egészséged legyen!

Június 5-én, a TÁMOP pályázat lehetőségeinek köszönhetően, már harmadik alkalommal szerveztünk iskolai egészségnapot. Sokat mozogtunk, vetélkedtünk, egészséges ételeket fogyasztottunk, figyeltünk testünk állapotára, s sokat nevettünk, mert az egészséghez hozzátartozik a derűs lélek is.

Reggel közös tornával kezdtük a napot, majd a felsősök kivonultak a sportpályára, ahol vidám ügyességi versenyeken vettek részt. Ezeken részt vettek az időközben megérkező bátorkeszi diákok is, akikkel egy focimeccset is vívtunk. Sajnos, a délutánra tervezett második meccset az időjárás törölte.

Az alsósok a délelőttöt szintén sportolással, versengéssel, az elsősegélynyújtásról és a parlagfűről rendezett vetélkedővel, tisztálkodási ismeretek tudatosításával töltötték az iskolában és a parkban.

Ebéd után a zenés gimnasztika csoport, valamint az ugrókötelesek bemutatója következett, majd a testvériskola diákjai sakkot népszerűsítő élő sakkjátszmát vittek színre. Az időjárás megpróbálta meghiúsítani terveinket, ám mi nem véletlenül tanultunk annyi kompetenciát, gyorsan alkalmazkodtunk az új feltételekhez. A küzdelem az aulában ért véget. Reméljük, mind többen kapnak kedvet e nemes és jellemformáló sport gyakorlásához.

Befejezésül egészséges ételek kóstolgatásával fejeztük be a napot, melyen az eső jól esett, a mozgás, az ügyeskedés és a sok finomság pedig igazán jólesett.