Egészségnap

 

A rendezvény időpontja: 2017. május 26.

A rendezvény helyszíne: Szent László Általános Iskola, Bakonyszentlászló

 

Résztvevők:

  • Az iskola diákjai és az óvodás gyermekek

 

Program rövid leírása:

  • Zenés reggeli torna, közös testmozgás Petrovicz Máté tanár úr vezetésével
  • Bioélelmiszerek kóstolása
  • Erőemelés, a guggolás és a mellső guggolás bemutatása a Győri Body Bongo Gym személyedzői stábja jóvoltából: Hernádi Adrienn, Petrovicz Máté
  • A birkózás népszerűsítése a Győri Atlétikai Club Birkózó szakosztályának segítségével
  • Ugrálóvár alsósoknak, felsősöknek; kisvasút
  • Lovaskocsikázás a faluban
  • Lángossütés teljes kiőrlésű lisztből
  • Gyümölcssaláta készítése (az iskola tanárai, dolgozói Schüld Mária képviselő asszony irányításával)

 

  1. május 26-án megrendeztük a hatodik Egészségnapunkat. Az iskolások és az óvodások is részt vettek a programokon, melyekhez hozzájárultak az iskolai és az óvodai szülői közösségek. Külön köszönettel tartozunk nekik.

Egészségnapunk zenés reggeli tornával, közös testmozgással kezdődött, amit Petrovicz Máté testnevelő vezetett. Ezután különböző bioélelmiszereket lehetett fogyasztani a reggeli tornában megéhezetteknek.

A programjaink egyszerre két helyen zajlottak. Az erőemelés egyik válfajának, a guggolásnak az iskola parkja adott otthont, míg a birkózás népszerűsítése a tornateremben szervezett keretek között történt. A guggolást Hernádi Adrienn személyi edző mutatta be. Hogy az erősebb nem se maradjon le, Petrovicz Máté tanár úr is elvégezte a gyakorlatokat. Adrienn 100 kg-mal végzett két szabályos guggolást, míg Máté tanár úr 160 kg-mal végzett ugyancsak két szabályos guggolást a gyermekek nagy örömére és buzdítása közepett. Mindketten a Győri Body Bongo edzőterem színeit is képviselték.

A tornateremben a Győri Atlétikai Club birkózó szakosztálya edzője magyarázta el a birkózás alapjait.. A gyermekek birkózószőnyegen, egymással gyakorolhatták az eséseket és a különböző fogásokat, melyek nagy élményeket jelentett számukra.

A fő programok között a gyermekek nagy örömmel próbálták ki az ugrálóvárakat és a kisvasutat. A nap utolsó programja a lovaskocsikázás volt a faluban.

A programok után a megéhezett gyermeksereget teljes kiőrlésű lisztből készített lángos várta. Akinek a gyomrában még maradt hely, desszertként gyümölcssalátát kanalazhatott, melynek elkészítésében az intézmény dolgozói segédkeztek.

Reméljük, minden résztvevő számára hasznos és élménydús volt ez a nap. Hálásan köszönjük a segítők közreműködését.