Diákönkormányzat idei programjai

Diákönkormányzat idei programjai

Idén is várnak benneteket a Diákönkormányzat programjai! Ötleteiket bármikor szívesen fogadják a Diákönkormányzat tagjai, akiknek nevét megtaláljátok a DÖK faliújságján az aulában. Bármilyen programötletet szívesen valósítunk meg, de szívesen vesszük segítségeteket a szervezésben is.

Nézzük csak, mit is szerveztünk már ebben a tanévben?

Októberi programjainkat a gyönyörű őszi időnek köszönhetően a szabadba szervezhettük. Sokan voltak nagyon sportosak és kitartóak október 12-én, amikor kerékpártúrát szerveztünk Bakonyszücsre. A túra igazán színes volt a sok zöld mellénynek és mintás biciklissisaknak köszönhetően. Horváth Zsolt tanár úr rendületlenül vezette a kerékpárosokat Fenyőfőn és az erdei utakon át egészen a bakonyszücsi Néprajzi Házig. A néni nagyon szívesen mutatta meg nekünk a felújított parasztházat, de minket inkább a szintén felújított játszótér érdekelt. Bár tornyosultak a felhők a fejünk felett, mi azért nagyon jót játszottunk… A visszaúton Fenyőfőn tartottunk pihenőt és el sem akartuk hinni hazaérve, hogy 30 km-t tekertünk ezen a napon!

Molnár Csenge és Heszpuk Réka 5. o. [nggallery id=35]

Szép őszi napsütésben indultunk október 19-én a pápai Várkertfürdőbe. A fürdőben az egész napot a vízben töltöttük, ahol kipróbáltunk minden csúszdát és örvénytJ Közben persze gyorsan fogytak a szendvicsek, így Ilike néni gyakran nyitogatta nekünk az öltöző ajtajátJ Zsolt tanár úr víz alatti fényképeket készített rólunk, igazán mókás képet vágunkJ Nézzétek csak meg!

Molnár Csenge és Pekker Boglárka 5. o. [nggallery id=36]

A Bakonyért Turisztikai Egyesület szervezésében zajlott október 26-án falunkban a Tökfesztivál a Civilház udvarán. Sok érdekesség várt bennünket: kóstolhattunk „tökös” süteményeket és italokat, ehettünk a megunhatatlan langallóból és persze faraghattunk szép, nagy sárga úritököket! Minden osztályból többen is eljöttek és együtt farigcsálták a hatalmas tököket. Nagyon jó ötleteket láttunk: volt a tökökön macska minta, börtönrács, de nagy, fekete boszorkánysapka is! Gabi néni segítségével barkácsolhattunk papírból kis tököket. Képzeljétek, nyertünk is a töklámpásunkkal! Később a sötétben felvonultunk a töklámpásokkal az utcákon és nagyon jól éreztük magunkatJ

Ónodi Barbara és Puchinger Cintia 6. o. [nggallery id=37]

Október 22-én emlékeztünk meg iskolánkban az 1956. október 23-ai forradalom áldozatairól. Az ünnepi műsort az aulában Várszegi Józsi bácsi segítségével adtuk elő. Benkéné Mejlinger Ildikó tanárnő ünnepi beszéde igazán hozzánk, gyerekekhez szólt. Elmesélte, hogy az emberek ’56-ban „romos háznak” érezték az életüket, amin javítani kell. Műsorunkban mi is megmutattunk néhány emlékezetes pillanatot 1956-ból, amikor „a kicsi Dávid fel mert állni a nagy Góliát ellen”. Ha szeretnétek megismerni a forradalom történetét, ajánljuk nektek a „Szabadság, szerelem” című filmet, amit mi is megnéztünk a megemlékezésre készülődve.

Ónodi Barbara és Puchinger Cintia 6. o.